DOMOTICA

DOMOTICA

Ben je van plan een woning te bouwen of verbouwen?  Wil je graag een goed advies over de mogelijkheden met KNX domotica?  Wij helpen je hier graag mee verder!

Een persoonlijke aanpak vinden wij belangrijk.  We nemen de gehele installatie vooraf dan ook met je door, zodat alle vragen en wensen van jou direct besproken kunnen worden.

Vervolgens brengen we de wensen, behoeften en interesses in kaart en zetten we ze om naar een voorstel op maat volgens jouw wensen en budget.

Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar domotica.  Wij kunnen samen met jou en de architect de installatie tot een mooi geheel maken.

 • Merkonafhankelijk
 • Wereldwijde standaard
 • Integraties met veel merken
KNX is een standaard voor woning- en gebouwautomatisering.  Het is de enige standaard die wereldwijd erkend is.  Met KNX kunnen we installaties en apparaten automatiseren en met elkaar koppelen.  Het aantal verschillende soorten installaties is zeer uitgebreid en gaat van audio & video tot verlichting, verwarming en koeling.  Een groot aantal installaties is door de KNX standaard “slim te maken” en kan gekoppeld worden met andere KNX installaties.
Vandaag de dag wordt het KNX protocol gebruikt door meer dan 500 fabrikanten en is het ingebouwd in 8.000 producten.  Deze producten zijn onderling koppelbaar, ook als deze van verschillende fabrikanten zijn.  Dit betekent een systeem dat toekomstbestendig is en steeds uitgebreid kan worden.  Een domotica systeem dat meegroeit met jouw woning en jouw gezin. 

Toepassingsmogelijkheden

Toepassingsmogelijkheden

Eenvoud

Met een simpele druk op een knop kunnen meerdere acties tegelijk bediend worden : verlichting, screens, gordijnen, audio, tv,…  In alle ruimtes gebeurt de bediening op dezelfde manier.  Ook is er uiteraard een alles uit bedieningsknop gekoppeld aan de stand van het alarm.

Verhoging van comfort

Geniet van de juiste sfeer op ieder moment van de dag. Tijdens een romantisch diner, het tv kijken, ‘s avonds gaan de lichtpunten in een gedimde sfeer aan.   Kies voor dag en nacht functies van verlichting en verwarming.  Daarnaast is er een automatische lichtregeling met behulp van bewegingsmelders.

In de keuken gaat de dampkap automatisch aan bij het inschakelen van de verlichting boven het kookvuur.

Alles wordt geregeld via een centraal bedieningspunt zoals een iPad, touch screen, enz… Of kies voor spraakbediening.

Verwarming

Een automatische temperatuur regeling zoals jij het wilt met een automatische omschakeling tussen airco en verwarming.  Dit resulteert steeds in een aangename temperatuur als je thuis komt.

Verschillende zones in huis, zoals slaapkamers, de leefruimte of een bureau, kunnen apart aangestuurd worden.

De circulatiepomp voor warm water begint te draaien bij het binnenkomen van de badkamer aan de hand van een sensor of de bediening van het licht.

Uiteraard kan alles vanop afstand bediend worden.  De installatie is uitgerust met geïntegreerde temperatuursensoren in de schakelaars en bewegingsmelders.

Veiligheid

Je gaat op vakantie en wil natuurlijk niet dat dit van buitenaf zichtbaar is. Domotica kan je leefgewoontes nabootsen wanneer je op vakantie bent. Dus niet elke dag op hetzelfde tijdstip de verlichting in of uitschakelen of de screens open en dicht want dat doe je zelf ook niet.

Je hoort ’s nachts geluid in de woning. Dan kan je met een paniekschakelaar langs je bed alle verlichting inschakelen door één druk op de knop.

Energiezuinig

Screens kunnen in de zomer automatisch naar beneden gaan.  Dit om oververhitting tegen te gaan.  In de winter gaan screens bij afwezigheid automatisch omhoog om meer zonnewarmte in de woning toe te laten.

Er is een grafische monitoring van elektriciteit, gas en water.  De opgewekte stroom van de zonnepanelen kan je aansturen om bijvoorbeeld een elektrische wagen op te laden bij weinig verbruik. 

Het slim regelen van verlichting en verwarming  zorgt niet enkel voor een beter comfort en een veiligheid.  Het zorgt ook voor een aanzienlijke energiebesparing.

Lothar Van der Eycken

Boelsdijk 1 – 2400 Mol

0494 / 10 58 54

info@vedelek.be

VEDELEK staat voor :

 • Eenvoudig te bedienen installaties

 • Kwalitatieve materialen en toestellen

 • Persoonlijke opvolging van A tot Z

 • Een meewerkende zaakvoerder

Lothar Van der Eycken

Boelsdijk 1 – 2400 Mol

0494 / 10 58 54

info@vedelek.be

VEDELEK staat voor :

 • Eenvoudig te bedienen installaties

 • Kwalitatieve materialen en toestellen

 • Persoonlijke opvolging van A tot Z

 • Een meewerkende zaakvoerder